Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σπλαχνική Οστεοπαθητική




Το σπλαχνικό σύστημα βασίζεται στο συγχρονισμό μεταξύ των οργάνων και των δομών του σώματος. Όταν υπάρχει καλή υγεία, αυτή η αρμονική σχέση παραμένει σταθερή παρά τη συνεχή ποικιλία κινήσεων του σώματος.
Τι είναι η σπλαχνική οστεοπαθητική;
Η σπλαχνική οστεοπαθητική απελευθερώνει τις ανισσοροπίες και τους περιορισμους  ανάμεσα στις κινήσεις των σπλάχνων και των δομών του σώματος.

Σπλαχνική Οστεοπαθητική
Η Σπλαχνική οστεοπαθητική ελέγχει την σχέση Λειτουργίας και δομής μεταξύ των εσωτερικών οργάνων και του μυοσκελετικού συστήματος. Όταν το σώμα μας νιώσει πόνο ή ένταση, οι βαθιές δομές σφίγγουν για να το προστατέψουν..
Πόνος και προβλήματα κινητικότητας μπορεί να επιμείνουν ή να επιδεινωθούν επειδή η αρχική αιτία βρίσκεται αλλού
Η Θεραπευτική αξία της Σπλαχνικής Οστεοπαθητικής
Η ζωή και η κίνηση είναι άμεσα συνδεδεμένες. Μπορούμε να έχουμε κίνηση χωρίς ζωή , αλλά δε μπορούμε να έχουμε ζωή χωρίς κίνηση. Εξαιρετικής σημασίας είναι οι κινήσεις που δεν γίνονται πάντα αντιληπτές και συμβαίνουν μέσα στο σώμα. Παραδείγματα τέτοιων κινήσεων είναι οι κυτταρικοί παλμοί, οι καρδιακοί σφυγμοί, ακόμα και το κρανιο-ιερό σύστημα.
Όταν ένα όργανο δεν μπορεί να κινηθεί σε αρμονία με τα άλλα σπλάχνα λόγω ανώμαλου τόνου, μετακίνησης, ή ουλών, ενεργεί κόντρα στα άλλα όργανα και στις μυο-σκελετικές δομές. Αυτή η δυσαρμονιά δημιουργεί ανισσοροπίες και χρόνιες εντάσεις στο σώμα. Οι εντάσεις αυτές συχνά οδηγούν στην ασθένεια.  
.
Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Σπλαχνική Οστεοπαθητικη;
Η σπλαχνική οστεοπαθητική βρίσκει και επιλύει προβλήματα σε όλο το σώμα. Ενισχύει του φυσικούς μηχανισμούς ώστε να βελτιώσουν τη λειτουργία των οργάνων, εξουδετερώνει την αρνητική επίδραση του άγχους, Βελτιώνει την γενική υγεία και την αντίσταση στην ασθένεια.
Ο Οστεοπαθητικός χρησιμοποιεί συγκεκριμένες κινήσεις για να επαναφέρει φυσιολογική κινητικότητα, τόνο και λειτουργία στα σπλάχνα και τους συνδετικούς ιστούς. Οι λεπτοί αυτοί χειρισμοί μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία των οργάνων, των συστημάτων μέσα στα οποία λειτουργούν τα όργανα αυτά, και στη δομική ακεραιότητα όλου του σώματος.
Ποιον Βοηθάει;
Τα όργανα (πεπτικό σύστημα, αναπνευστικό σύστημα κ.α) μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορες κινήσεις, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Κινητοποίηση των συνδέσμων μπορεί να ελευθερώσει τις συνδέσεις συγκεκριμένων οργάνων. Τεχνικές κινητοποίησης απαιτούν την ενεργή συμμετοχή του ασθενή και επαναφέρουν την κινητικότητα στα όργανα μέσω της αναπνοής. Επίσης ο οστεοπαθητικός, μέσω των απαλών χειρισμών στη σπονδυλική στήλη μπορεί να επηρεάσει τα όργανα έμμεσα, βελτιώνοντας την κυκλοφορική και νευρική παροχή στα όργανα αυτά.
Η σπλαχνικη οστεοπαθητική δεν είναι «χειρουργείο χωρίς νυστέρι». Είναι μια συμπληρωματική τεχνική για την αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων των σπλαχνων. Είναι χρήσιμη για ανθρώπους με:
·         Δυσκολίες κατάπωσης
·         Πεπτικά προβλήματα
·         Πονοκεφάλους
·         Ακράτεια
·         Πόνους στον αυχένα την πλάτη και τη μέση
·         Πόνους στον ώμο και το ισχίο
·         Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και άλλα σύνδρομα υπέρχρησης
·         Τραυματισμούς
Η σπλαχνική οστεοπαθητική είναι πολύ χρήσιμη κατά την εγκυμοσύνη αλλά και μετά τη γέννα, για την επαναφορά της πυέλου και των οργάνων της λεκάνης στην καλή προ-εγκυμοσύνης κατάσταση.
Συχνά η σπλαχνική οστεοπαθητική μπορεί να βοηθήσει, ως συμπλήρωμα σε περιπτώσεις ινομυωμάτων και κύστεων στις ωοθήκες, ενώ έμμεσα μπορεί να βοηθήσει και το αναπαραγωγικό σύστημα καθώς βελτιώνει την αιμάτωση της περιοχής της λεκάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου